Luc Descamps: Kristal van hoop

KRISTAL VAN HOOP: GOTHIC ROCK IN ROMANVORM

Of ze nu fan zijn of niet, Gothic Rock laat weinig mensen onberoerd. De muziek is zo indringend dat hij altijd wel een indruk nalaat. Niet toevallig is ook het art-work van deze cd’s meestal zeer tot de verbeelding sprekend. Gothic Rock roept immers werelden en verhalen op die vaak epische afmetingen aannemen.

Schrijver en Prog-Nose recensent Luc Descamps is deze keer helemaal in dit muziekgenre opgegaan om zijn nieuwe boek – Kristal van Hoop - te schrijven. Om de sfeer van zijn verhaal te bepalen heeft hij zijn oor te luisteren gelegd bij groepen als After Forever, Nightwish, The Gathering, Ayreon, Within Temptation, Tristania en Therion, om er maar enkele te noemen. Het resultaat is een fantasy-roman geworden die helemaal in de Angelsaksische traditie is opgebouwd. Het verhaal wordt bevolkt door woeste krijgers, dappere helden en afzichtelijke gedrochten die in een wereld vol magie de strijd aanbinden met elkaar. De gotische rockmuziek is te horen in lange, moeizame tochten door onmetelijke wouden en in heroïsche gevechten. Net als de muziek die als inspiratiebron diende, heeft dit boek een zeer internationaal karakter.
Een aanrader voor elke fantasy-liefhebber!

Korte inhoud

De oude Melchior is verhalenverteller, net zoals zijn vader en grootvader voor hem. Al jaren is hij wanhopig op zoek naar een opvolger, die Ene die zijn werk kan voortzetten. En dan ontmoet hij Jonathan. Samen gaan ze op reis in een wereld van fantasie, op zoek naar het kristal van hoop. Tijdens hun tocht ontmoeten zij Schaduw, een man die aan de kost komt met het overbrengen van boodschappen van mensen die te bang zijn om de gevaren van het woud te trotseren, en die weigert zich bang te laten maken door het steeds oprukkende duister. Dit duister wordt veroorzaakt door de heks Morwena, een schepsel dat naar macht hongert en diep in haar grot het kristal verborgen houdt dat licht schenkt aan de wereld. Dat kristal is de zuster van de zon en heeft water nodig om zich te voeden. Morwena heeft het opgevist uit de rivier onder de grote waterval en laat het nu langzaam uitdrogen. Als het kristal helemaal droog is, zal niemand de zon ooit nog kunnen zien. Morwena verzamelt machtige legers om zich heen met strijders die het bloed van hun slachtoffers drinken. Haar krijgers, de orks, komen uit holen diep onder de grond en in het noorden vindt ze ook veel aanhangers onder de ijsbewoners. Nu rukt haar leger langzaam op naar het zuiden...

Website in order to promote progressive rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world. No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent - all material is exclusive to Prog-Nose and copyright protected.

Last updated: 01 september 2004 .
All rights reserved. Copyright © Prog-Nose 30/05/2001.