Nieuws

nieuws - archief

Laatste aanpassing: 28 september 2004


29/09/2004


Pendragon

Liveosity

Pendragon geeft een combi pack uit met de “Acoustically Challenged” CD plus de “Live At Last ...And More” DVD in één dubbel CD bakje, onder de titel “Liveosity”. Het kleinood verschijnt op 25 oktober.
KOOP DIT NIET, tenzij je die titels nog niet bezit of als je echt in het bezit wilt komen van het extra artwork, want de schijfjes bevatten niks extra. Ik probeer de verkoop van Pendragon niet te hinderen, maar dit zijn de woorden van Nick Barrett zelf.
Maar, ze hopen dat het enkele nieuwe fans aanbrengt voor Pendragon en door de lage prijs hoopt men ook de algemene interesse voor de groep wat op te wekken.
Door de problemen van het downloaden en branden van CD’s is het een noodoplossing om te overleven. Voor het moment zijn er geen andere nieuwigheden, dus voorlopig moet "Liveosity" de noodzakelijke fondsen binnenbrengen.
Nick Barrett: "Ik haat het herverpakking van oudere zaken om ze opnieuw te verkopen, maar het komt er werkelijk op aan om te overleven. Nog nooit eerder stond Pendragon er financieel zo slecht voor, het is werkelijk buigen of barsten, en we willen blijven doorgaan!”

Nieuw album

Nick Barrett: "Het werk schiet niet echt op. Het lijkt echter lang te duren, hoewel ik bakken materiaal geschreven heb. De vraag is echter, is het wel van goede kwaliteit?
Als je afwijkt van de bestaande formule bekruipen je de twijfels en begin je je af te vragen of je nog albums zult kunnen verkopen. Dat was ook zo toen we de stap zetten van “Kowtow” naar “The World”. Ook toen dacht ik dat we een groot risico namen, maar het bleek een grote stap voorwaarts en de reacties waren overweldigend.
Zo wordt het hopelijk ook voor het nieuwe album.Het nieuwe album krijgt de titel Believe.
Het wordt waarschijnlijk een semi concept album over samenzwerings theorieën. (later meer hierover als de teksten vastliggen).
Ik denk eraan om
Graal opnieuw te laten instaan voor het artwork (dezelfde als voor Liveosity), ik houd namelijk van zijn stijl. (ietsje Floydy). Samen met hem moeten we tot enkele interessante ideeën kunnen komen voor een album cover.”

www.pendragon.mu

Terug


Rick Wakeman

Criminal Record

Rick Wakeman's "Criminal Record" CD is nu in gelimiteerde versie uitgegeven bij Hip-O Select in de Verenigde Staten. Deze opname was al een hele tijd uitverkocht, dus het is nu het moment om een exemplaar in handen te krijgen. Deze versie is beperkt tot 5000 exemplaren.http://www.hip-oselect.com/catalogue_wakeman.asp

TerugYes

"Songs From Tsongas" DVD bij PLAY.COM

Verdeler Play.com (U.K.) heeft aangekondigd dat de "YES -- The 35th Anniversary Concert: Songs from Tsongas" DVD beschikbaar zal zijn vanaf 4 oktober. Prijs 17,99£ (levering inbegrepen)
Let erop dat deze DVD een Region 2 uitgave is. Je kunt hem enkel afspelen op een Europese Region 2 of een multi region DVD speler.

http://www.play.com

Terug


Spock's Beard

The Making of Snow DVD

Deze DVD (samengesteld uit opnames met camcorders en bijgewerkt door Phil Satterley) geeft een interessante blik achter de schermen van de schepping van een klassiek prog album. De kijker krijgt het gevoel tot de groep te behoren, alsof hij deelt in de ervaring,... en wat voor een ervaring!

Neal Morse wilde er het volgende over kwijt:
"...dit bevat opnames van het tot standkomen van Snow en twee akoestische optredens, mijn laatste bij de groep. Sorry, dat het niet van betere kwaliteit is. Maar dit is wat we hebben, dit is zoals het was. Je krijgt een deel van het proces van het maken van de CD te zien, maar jammer genoeg niet alles, een groot deel werd ook niet gefilmd, want wie wil er nu constant iemand met een camera voor zijn gezicht? Maar wat er is, toont de groep in al zijn creativiteit, humor en meesterschap...”
THE MAKING OF SNOW, gefilmd door Neal Morse en Jim Harrel
Productie en Regie Philip J. Satterley

Plus:
2 COMPLETE AKOESTISCHE CONCERTEN!
The Good Don't Last * Thoughts II * Stranger In A Strange Land * Open Wide The Flood Gates * In The Name of Love * Carie * June * Looking For Answers * Solitary Soul * Wind At My Back * The Doorway

DOLBY DIGITAL SOUND
Totale tijdsduur ongeveer 4 uur!! (240 min)
REGION FREE NTSC - COLOR

www.spocksbeard.com

Terug


Nearfest 2005

De lijst met groepen voor Nearfest 2005 op 9 en 10 juli, volgend jaar, groeit langzaam. Het festival neemt plaats in het Zoellner Arts Center, Bethlehem, Pennsylvania, VS. De volgende groepen hebben reeds toegezegd:
Belgische avant garde groep Present, Japanse symph fusion meesters Kenso, het Poolse kwartet Riverside en het Britse IQ, met een solo optreden van Steve Roach.

IQ zijn de eersten die een tweede keer mogen proberen om het Amerikaanse publiek te overtuigen.

http://www.nearfest.com/

Terug


23/09/2004


Rush

Op progwereld organiseren ze een unieke wedstrijd. Eén van hun lezers kan een ‘meet and greet’ met Rush winnen. Dit zal plaats vinden op 1 oktober a.s. wanneer ze in Ahoy Rotterdam spelen.

Meer info kan je vinden op www.progwereld.org/wedstrijden/rush2004.htm

Terug


InsideOut Music
www.insideout.de

Ayreon

Twee albums uit het complete werk van Nederlander Arjen Anthony Lucassen, alias “Ayreon”, staan bovenaan de lijst bij de fans: dat zijn – naast de rock opera „The Human Equation“, die werd uitgegeven in mei – het stylistisch en conceptioneel gelijkaardig project “Into The Electric Castle”, uitgegeven in 1998. Op beide albums mengt Lucassen, samen met topklasse muzikanten, op een perfecte manier progressieve rock, folk en metal elementen. Als tweede uitgave van de InsideOut heruitgave reeks van alle Ayreon albums verschijnt het dubbel album “Into The Electric Castle” als een speciale editie.www.arjenlucassen.com

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

The Flower Kings

Wat hebben Janet Jackson en the FLOWER KINGS gemeen? Niets, zou je op het eerste zicht zeggen. Maar niets is minder waar! Roine Stolt en zijn mannen hebben hun eigen “Nipplegate“ ervaren. Een winkelketen in het traditionele, conservatieve Midden Westen van de VS vond de cover van het nieuwe album “Adam & Eve“ te ‘hot’ omdat “Eve“ meer van haarzelf prijsgeeft dan hun zelfaangestelde zedenbewakers voor de klanten toelieten. Speciaal voor de VS editie heeft InsideOut een sticker geplaatst over het bovengedeelte van Eve’s lichaam, weliswaar een sticker die gemakkelijk te verwijderen is!

www.flowerkings.se
www.theflowerkings.com

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Happy The Man

Eind de jaren zeventig gaf de Amerikaanse groep Happy The Man twee hooggewaardeerde progrock albums uit op het Arista label. Nu zijn ze, bijna met de originele bezetting, terug. Happy The Man speelt gesofisticeerde muziek zoals Gentle Giant, melodieus en harmonisch zoals Camel en op dezelfde ingetogen manier zoals het Penguin Café Orchestra, zonder daarom klassiek te klinken. De muzikanten rond HTM meesterbrein, gitarist en stichter Stan Whitaker, voegen een vleugje jazz toe aan de zorgvuldig gearrangeerde instrumentale nummers op het comeback album “The Muse Awakens“, zoals we dat kennen van Canterbury groepen zoals Henry Cow of Soft Machine.www.happytheman.com

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Neal Morse

Ex-Spock’s Beard NEAL MORSE is klaar met zijn nieuwe album “One“. Het verschijnt als een gewone editie en ook als een speciale editie in digipack met een bonus schijfje. Mike Portnoy (Dream Theater, Transatlantic, OSI) op drums en bassist Randy George verlenen hun medewerking.

www.nealmorse.com

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Pain Of Salvation

Als een toevoeging bij hun nieuwe album “Be”, zal PoS eind dit jaar een DVD uitgeven met dezelfde titel. Het bevat een podium versie van dit thematisch werk dat de Zweden live brachten met de hulp van een orkest in hun thuishaven Eskilstuna, tijdens de zomer van 2003. Er komen ook nog enkele PoS optredens dit jaar.

www.painofsalvation.com

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Anyone’s Daughter

De speciale editie van de nieuwe ANYONE’S DAUGHTER langspeler “Wrong“ bevat – naast een uitgebreid boekje – twee bonus live nummers opgenomen bij het radiostation SWR 1 in 2002. De groep gaf daar een concert ter ere van dichter Hermann Hesse. Met hun album “Piktors Verwandlungen“ (1981), een muzikale versie van Hesse’s sprookje met dezelfde titel, had Anyone’s Daughter, volgens vele van hun fans, hun meesterwerk afgeleverd. Het nieuwe album “Wrong” verschijnt op 27 september, wat ook de verjaardag is van toetsenist Matthias Ulmer.

www.anyonesdaughter.de

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Enchant

ENCHANT: “Live at Last” (verschijnt als dubbel CD en dubbel DVD), uitgave: 25 oktober
Deze
Enchant show, die opgenomen werd op 13 maart 2004, verschijnt eind oktober. De DVD bevat het volledige 2 ½ uur durende optreden en een bonus disc met extra materiaal.

www.theoasis.cc

Terug


Arena

ARENA: ”Live & Life”, datum: 4 oktober
Verglas zal een dubbel CD uitgeven samengesteld uit opnames van de Contagion toer. Het leek een verlies om niks aan te vangen met het vele materiaal van zovele mooie optredens. De uitgave verschijnt strikt gelimiteerd en bevat ook nog een speciale 'collectors DVD' met een documentaire gefilmd op en naast het podium. 

www.verglas.com
www.verglas.com/arenaworld/

Terug


Marillion

Twee van de optredens die Marillion gaf in de London Astoria werden in juli gefilmd voor een DVD uitgave. Nu wordt ‘Marbles On The Road’ aangekondigd voor oktober. Er verschijnen weer twee versies. Een 1 DVD versie die naar de winkels over gans Europa wordt verspreid op 11 oktober. Een uitgebreide 2-DVD Racket Records versie is verkrijgbaar via de website vanaf 18 oktober.

Er was een volledige filmploeg aanwezig (met 15 camera’s op verschillende karretjes en kranen). De DVD’s zijn de eerste van Marilion die verschijnen met het 5.1 surround geluid. Tracklijst en details van de beide versies zijn te bekijken op www.marillion.com/discog/road

Om "Marbles On The Road" te promoten, zijn ze van plan om een live versie uit te geven van “The Damage” uit de DVD. Dit wordt een eerste greep naar de eerste plaats in de nieuwe UK Download top. Ze hopen die single uit te geven op 4 oktober. De prijs om de single te downloaden bedraagt ongeveer anderhalve euro. Er is nog niks meer hierover bekend. Dus opnieuw doet de groep beroep op het publiek om een hitparade te halen.

www.marillion.com

Terug


Guy Manning

GUY MANNING TEKENT BIJ PROGROCK RECORDS

Guy Manning is eerst en vooral een verteller van verhalen en een songwriter. Een moderne troubadour, die verkiest om nummers te schrijven met sterke melodieën, diepte en gevoelige arrangementen om zijn verhalen naar buiten te brengen.
Hij verkiest niet altijd de gemakkelijkste weg maar zoekt om de luisteraar in zijn wereld binnen te halen en hem daar een tijdje vast te houden.Zijn recent werk met Andy Tillison (van ‘Parallel Or 90 Degrees’) met projecten zoals Colossus “Spaghetti Western” en meer recent als een vol lid van het succesvolle Tangent project heeft Guy bekend gemaakt bij een groter publiek.
ProgRock verzorgt Guy’s nieuwste uitgave "A Matter of Life and Death”. Het is een concept album gebaseerd op een figuur die Guy gecreëerd heeft op zijn debuut solo album “Tall Stories For Small Children”.“A Matter of Life and Death” gaat op de post eind september 2004 en kan rechtstreeks gekocht worden bij
http://www.progrockrecords.com/artists/view.php?id=35

www.guymanning.com

Terug


Roger Waters

Roger Waters, mede oprichter en voornaamste songwriter van de legendarische groep Pink Floyd, heeft twee belangrijke nieuwe nummers geschreven en opgenomen, "To Kill The Child" en "Leaving Beirut,"

De twee nieuwe nummers zijn verkrijgbaar bij een groot aantal digitale muziekwinkels zoals SonyConnect, iTunes, BuyMusic, MusicMatch, MusicNet, MusicNow, Napster, Real/Rhapsody, en Walmart.com.

Roger Waters fans kunnen de ‘streaming’ versies horen op de Waters website, www.roger-waters.com . Origineel artwork en de teksten zijn ook te vinden op de site. Je kunt de nummers beluisteren met Real Audio, QuickTime en de Windows Media player.

Terug


22/09/2004


Focus

Thijs van Leer: Dwarsfluit - Hammond Orgel – Zang
Pierre van der Linden: Drums
Bobby Jacobs: Bas
Jan Dumée: Lead Guitar – Zang

Het was de combinatie van Thijs van Leer, Jan Akkerman en Pierre van der Linden, die de basis vormde gedurende de seventies voor de zo herkenbare Focus sound die de wereld veroverde. Pierre’s speciale manier van drummen vormde een grote bron van inspiratie voor veel drummers over de ganse wereld. Met hem maakte Focus niet alleen het beroemde "Moving Waves", maar ook de befaamde albums "Live at the Rainbow", "Ship of Memories" en "Focus III".
En nu is Pierre van der Linden weer samen met Focus. We zagen hem reeds aan het werk deze zomer tijdens de “Osschotse feesten” in Aarschot in België. Zie
Osschotse Feestenhttp://www.officialfocushomepage.nl/

Terug


IQ

Martin begint aan een nieuw solo album

IQ's toetsenwonder Martin Orford is begonnen aan een tweede solo album. Zijn eerste, Clasical Music and Popular Songs, verscheen in 1999. Martin: “Nu het werk met Dark Matter een beetje verminderd is ben ik begonnen met het zoeken naar materiaal voor een nieuw solo album. Ik heb enkele nummers in reserve, allemaal in verschillende stadia. Eén nummer is volledig afgewerkt (voor wat betreft het schrijfwerk) en ik probeer tegen het eind van het jaar de rest af te werken. De bedoeling is dat het album verschijnt in het begin van de zomer van 2005.”
http://www.gep.co.uk/iq/

Jadis

Jadis (met John Jowitt & Martin Orford) spelen op de tweede avond van het Progeny 2 festival (21 november) in de Astoria in Londen.
http://www.jadis-net.co.uk/

DVD

De IQ20 (er wordt nog een titel gezocht!) DVD is bijna af en wordt verwacht in de winkel rond kerstmis. Er is een kleine kans dat het kleinood op tijd klaar is voor het Tilburg optreden op 16 oktober.

IQ terug in de VS

IQ is hoofdact op zaterdagavond 9 juli 2005 op NEARFest. Dit is de eerste keer dat een groep een tweede keer wordt uitgenodigd voor het festival. Voor meer informatie en het volledige festival programma kan je terecht op de Nearfest Homepage.

Tour Data

02-10-04
16-10-04
30-10-04
06-11-04
27-11-04
11-12-04

09-07-05

The Met
013
Progfest Festival
Robin 2
Oakwood (CRS)
The Mean Fiddler

Nearfest

Bury
Tilburg
Chippenham
Wolverhampton
Rotherham
Londen

Bethlehem

Lancashire, UK
Nederland
Wiltshire, UK
West Midlands, UK
S.Yorkshire, UK
Londen, UK

Pennsylvania, VS

http://www.gep.co.uk/

Terug


Steve Hackett

We dachten dat je het leuk zou vinden om te weten dat er foto’s van Steve en zijn groep van de recente show in Rome op 26 juli zijn toegevoegd op zijn site. Gelukkig dat de voorafgaande hevige regen het prachtige optreden niet hinderde!
Zie hier:
http://www.stevehackett.com/gallery/rome26jul/

En, als je een trip naar de seventies leuk vindt, bekijk dan eens de volgende foto’s genomen in Utrecht in het Muziekcentrum op 17 juni 1979...
Klik hier:
http://www.stevehackett.com/gallery/utrecht79archive/

Om bij de seventies te blijven (en ook een beetje bij de sixties): het nieuwe boek, 'Genesis: Play Me My Song - A Live Guide 1969 to 1975', is nu beschikbaar via de Camino Sales Desk.

Het bevat...

* Uitgebreide besprekingen van meer dan 160 live shows van 1969 tot 1975

* Een exclusief interview met Tony Banks, Mike Rutherford en Anthony Phillips over hun vroegere live avonturen met Genesis.

* Exclusieve zeldzame foto’s en memorabilia, waarvan velen nooit nooit eerder gepubliceerd.

Voor meer info en bestellingen:
http://www.camino.co.uk/shop/detail.html?productref=164

Terug


Dream Theater

Dream Theater's "LIVE AT BUDOKAN" zal verschijnen op dinsdag, 5 oktober. Het zal te verkrijgen zijn als een 2-DVD set, een 3-CD set, of zelfs als een pakket met zowel de beide DVD’s als de 3 audio CD’s. De europese Pal versie verschijnt op 18 oktober.

De 2-DVD set bevat het concert van Dream Theater opgenomen op 26 april 2004 in de Budokan in Tokyo, Japan. Disc 1 bevat het complete concert. Disc 2 staat vol met extra’s waaronder een Japanse toer documentaire, gitaar/keyboard/drum solo’s, de inleidende video van de laatste toer en een ‘multiangle’ versie van "Instrumedley".

De tracklijst van het concert:

1. As I am
2. This Dying Soul
3. Beyond This Life
4. Hollow Years
5. War Inside My Head
6. The Test that Stumped Them All
7. Endless Sacrifice
8. Instrumedly
9. Trial of Tears
10. New Millennium
11. Keyboard Solo
12. Only a Matter of Time
13. Goodnight Kiss
14. Solitary Shell
15. Stream of Conciousness
16. Disappear
17. Pull Me Under
18. In the Name of God

http://www.dreamtheater.net/news_dreamtheater.php#lab

Terug


Karnataka

"Karnataka vindt het jammer dat de groep omwille van persoonlijke redenen niet langer verder kan gaan. We willen iedereen bedanken die ons gesteund heeft vanaf ons begin in 1998 tot de dag van vandaag. Het zijn vooral jullie die deze trip zo waardevol gemaakt hebben en we hopen dat onze muziek verder zal blijven gaan na het bestaan van de groep. Alle verdere Karnataka concerten zijn afgelast.

In de toekomst, zullen de leden van Karnataka aan nieuw materiaal werken, ofwel solo ofwel in verschillende samenstellingen. Leden van de Karnataka mailinglijst krijgen zeker nieuws over eventuele CD uitgaven, live data en andere ontwikkelingen. Informatie zal ook verschijnen op www.karnataka.org.uk. We hopen dat jullie verder de verrichtingen van de groepsleden zullen ondersteunen want ze maakten deel uit van het geheel dat Karnataka zo’n speciale groep maakte.

De website blijft bestaan en alle CD’s en DVD’s blijven beschikbaar, uitgezonderd het eerste album “Karnataka” dat bijna uitverkocht is. (nog zo’n 100 exemplaren over)

We hopen dat jullie evenveel genoten hebben van het luisteren naar ons zoals wij genoten hebben van het spelen voor jullie.

Anne, Rachel, Gavin, Ian, Jonathan & Paul"

Terug


Pilgrym

Alle nummers van het nieuwe Pilgrym album ‘The Great Divide’ zijn opgenomen, inclusief de fluit van Andy’s oude vriend Jool Slater, die op verscheidene nummers van het album meespeelt.

Een diepgaand interview van Andy Wells met Tina Smith van Progressive Soundscapes Radio is voorzien voor 16 oktober. Het nieuwe Pilgrym album “The Great Divide” zal ter sprake komen en er komt ook de première van een nummer van het album. (PROGRESSIVE SOUNDSCAPES RADIO.)

Eind September, begin oktober verschijnt een CD single, in beperkte oplage. Het schijfje bevat ‘Believe Me Now’ van het Pilgrimage album, alsook twee nog niet eerder uitgegeven nummers, ‘Waiting For The Night’ en een vroegere studio versie van ‘Reborn’ met zang van Andy Wells in plaats van Tony Drake op de live versie. De ‘limited edition EP’ zal verkrijgbaar zijn via Holyground Records (slechts 100 exemplaren).

www.pilgrym.co.uk

Terug


Kort nieuws

Awake with Prog-Sympho

“Awake with Prog-Sympho” is de naam van een progfestival op 24 september 2004 in de Musicon in Den Haag.
De bands die zullen optreden zijn:
After The Silence, Sanity en de uit de U.S.A. afkomstige band All Too Human (met special guest ex-Dream Theater toetsenist DEREK SHERINIAN).

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Plackband

In de huidige editie van het magazine van iO pages zit een flyer met daarop de aankondiging van de DVD-opnames op 19 november a.s. in de Boerderij.
Voor diegene die naar het concert komen en de flyer inleveren bij het verkooppunt van de consumptiemuntjes in de Boerderij, krijgen 4 gratis muntjes.
Dat is bijvoorbeeld goed voor 2 biertjes!

www.plackband.com

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Roger van Acquoy nieuwe bassist van Sanity

Na wekenlang diverse bassisten op auditie gehad te hebben heeft Sanity na enige kennismakings-sessies Roger van Acquoy ingelijfd als nieuwe bassist. Roger zal per 1 oktober a.s. Ruud Kool gaan vervangen die niet langer in staat is het drukke speelschema van de band te combineren met zijn overige werkzaamheden. Roger deed al eerdere bandervaring op bij F.o.o.d. en Cloud 9.

www.sanity.nl

Terug

----------------------------------------------------------------------------------------------

Gary Strater van Starcastle 1953-2004

Gary Strater van Starcastle is overleden. Ik denk dat velen onder ons reeds afwisten van zijn gevecht tegen kanker de laatste jaren. Gedenk Gary en zijn familie in jullie gebeden.

 
www.starcastlemusic.com

Terug


 

Website in order to promote progressive rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world. No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent - all material is exclusive to Prog-Nose and copyright protected.

Last updated: 01 september 2004 .
All rights reserved. Copyright © Prog-Nose 30/05/2001.