Dead Soul Tribe - De Bosuil - 10/09/04

 

.

Dead Soul Tribe

Dead Soul Tribe & Threshold - De Bosuil - Weert

Een mens moet af en toe zijn horizonten verbreden en andere oorden verkennen. Daarom trokken we dit keer met een gedeelte van ons team naar De Bosuil in Weert om eens een concert mee te maken. Leuke zaal trouwens. Het concert van Threshold en Dead Soul Tribe was echter niet de enige reden waarom Vera & ik waren afgezakt naar Weert. We hadden ook nog een (zeer interessant) interview met Devon Graves van Dead Soul Tribe doch hierover later meer.

Veel later dan voorzien ging het concert van start. Devon met zijn band zette meteen de maatstaf die gans de avond kenmerkend zou blijven, namelijk het prima geluid en dito sound. Dead Soul Tribe was niet gekomen zonder fans. Het publiek lustte van de band wel pap. Een zeer imponerend man die Devon trouwens. De Psychotic Waltz fan bleef echter op zijn honger zitten. Omdat ze slechts als voorprogramma fungeerden had de band te weinig tijd om als extra’s wat van de ex-band van Buddy Lackey te spelen. Doch niet getreurd. Er werd een bonte samenvatting gemaakt van de drie albums maar de hoofdmoot lag duidelijk op het laatste en tevens ook beste album. Hoogtepunten waren “Just Like A Timepiece” met als kippenvel moment de dwarsfluit solo’s en “Spiders And Flies” wat tevens door sommige fans uit het publiek werd aangevraagd. Leuk was ook Devon’s intro van ‘Little Wing’ van Jimi Hendrix. Wat ons betrof mocht hij die song gerust volledig gespeeld hebben.

Threshold speelde ook al thuis. In het publiek werden door Mac duidelijk echte diehard fans ontdekt en dit was een extra hart onder de riem voor de band. Ongelooflijk wat een geluid de band had. Gewoonweg subliem. (Hiermee is deze zaal ineens tot één van de betere uitgeroepen!) En Mac natuurlijk. Duidelijk één van de beste (hard)rock zangers ter wereld. Zonder enige moeite of uitschuiver zingt hij elke song alsof je de cd hoort. Ongelooflijk zo’n stem. Zoals de set laat vermoeden lag ook hier de nadruk op het laatste album. Wat zeker geen verkeerde keuze is gezien de kwaliteit van ‘Subsurface’.

Misschien klinkt Threshold wat traditioneler dan hun voorprogramma Dead Soul Tribe, maar beide bands mochten er zijn en brachten een meer dan behoorlijke set. Een echte aanrader dus.

Jany

 

 

Threshold - De Bosuil - 10/09/04

Website in order to promote progressive rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world. No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent - all material is exclusive to Prog-Nose and copyright protected.

Last updated: 01 september 2004 .
All rights reserved. Copyright © Prog-Nose 30/05/2001.