VIDNA OBMANA: Legacy

Cover Musicians
VIDNA OBMANA: Legacy VidnaObmana: Keyboards

Guests:
Steven Wilson
Paul Van Den Berg
Tex

Release Label Cat. N° Playing Time Rating
2004 SPV / InsideOut RLP-6624 73'57" 5,5/10
Website Contact Style
www.vidnaobmana.be - dark ambiant
Review by
Luc Descamps

Legacy is een donkere plaat. De luisteraar wordt uitgenodigd in een duistere sfeer waarin alle hoop verloren lijkt.
Dit is niets voor de muziekliefhebber die van melodieën houdt. Daarvoor is deze ambient muziek veel te monotoon. De elektrische synthesizer klanken creëren een heel donkere sfeer en doen geen enkele moeite om de luisteraar in een opgewekte stemming te brengen.
Het eerste nummer ‘Canto’ wordt gezongen met een diepe mannenstem (geen instrumenten, maar wel een hoop echo waardoor het lijkt alsof het binnen in een piramide werd opgenomen). Dit is het enige nummer waarop er gezongen wordt, hoewel echt zingen enigszins overdreven is voor de vocale ‘prestatie’ die hier wordt neergezet. Alle andere nummers zijn louter instrumentaal.
In de titelsong kunnen fans van Porcupine Tree luisteren naar een gitaar solo van Steven Wilson. Ze moeten zich er echter van bewust zijn dat de solo volledig in de lijn ligt van het
monotone karakte van de rest van de cd. Wilsons aanwezigheid betekent niet dat de muziek op Legacy vergelijkbaar is met deze van Porcupine Tree…

Tracklist
 1. canto
 2. bloodshift
 3. torment and Resolution
 4. sinner's tongue Listen to sample!
 5. the Virtual insomnia
 6. cycle of agony Listen to sample!
 7. impious Rising
 8. legacy Listen to sample!
  (with Steven Wilson,
  Paul Van Den Berg & Tex)

Website in order to promote progressive rock to a broader audience in Flanders but also in the entire world. No part from this website may be used in any other publication whether in print or on the world wide web without the editor's consent - all material is exclusive to Prog-Nose and copyright protected.

Last updated: 01 september 2004 .
All rights reserved. Copyright © Prog-Nose 30/05/2001.